Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2008

Σκάμπυ-ΚανελοςΟ κανελί σκύλος της αναρχίας
O Σκάμπυ δε διστάζει να συμμετάσχει ενεργά σε οδομαχίες και να αψηφήσει το χημικό πόλεμο των σωμάτων καταστολής. Για τις περιπέτειές του στις "θερμές" μέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα από παρακρατικούς της ΝΔ μας πληροφορεί το 3ο τεύχος της εφημερίδας "Εξέγερση" ( έκδοση της Συσπείρωσης Αναρχικών, 1991):
«Κι όμως ζει!
Διαψεύδουμε την είδηση της "Επικαιρότητας" (14/1/91) ότι ο αγαπητός μας Θανάσης ή Θανάσαρος ή Σκάμπυ υπήρξε το 6ο θύμα της κρατικής καταστολής.
Με ενεργό συμμετοχή στις πορείες, διαδηλώσεις και συγκρούσεις των αναρχικών με το κράτος, ο φίλος μας τραυματίστηκε την Πέμπτη 10 Γενάρη από δακρυγόνο που έριξαν εναντίον του - ποιοι άλλοι; - οι άσπονδοι εχθροί του μπάτσοι. Λιποθύμησε από το τραύμα και τα δακρυγόνα, αλλά μετά από βοήθεια και περίθαλψη που του δόθηκε συνήλθε.
Την επόμενη μέρα έδωσε πάλι το αγωνιστικό του παρόν στα οδοφράγματα σε πείσμα των εχθρών του... Για την ιστορία ο Θανάσης ήταν παρών και στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το Γενάρη του 1990 απ' όπου έφυγε τελευταίος.
Ζεί λοιπόν! Και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη χαρά μας, που εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσά μας με την ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη και αγαπητή παρουσία του.
Μπάτσοι πουλημένοι, ο Σκάμπυ δεν πεθαίνει!».(Ελευθεροτυπία, 10/12/1995