Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Καθωσπρέπει δολοφονίες στη Στοά Κοραή

Καθωσπρέπει δολοφονίες στη Στοά Κοραή

Στοά Κοραή, ένα κτίριο με αιματηρή ιστορία, που συνεχίζεται.

Η γνωστή στους περισσότερους Στοά Κοραή με τις δυο εισόδους μια επί της Κοραή και μια επί της Σταδίου, μια στοά και ένα κτίριο με πολύ ματωμένη ιστορία. Αρχικά το κτίριο ήταν ιδιοκτησίας της Εθνικής Ασφαλιστικής, λίγο μετά την ολοκλήρωση του επιτάσσεται από την κυβέρνηση Μεταξά, την άνοιξη του 1940 και το 1941επιστάσσεται από τους Ναζί για να στεγάστεί η Κομμαντατούρα, ενώ τα υπόγεια του μετατράπηκαν σε κρατητήρια των μεταγωγών των μελλοθανάτων,μέχρι τη μεταφορά τους στα οριστικά σημεία εκτελέσεως της ποινής τους (Αβέρωφ-Μέρλιν-Χαϊδάρι).

Με την μετάβαση της εξουσίας από την κατοχική κυβέρνηση το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως αρχηγείο του ΕΑΜ μέχρι τον Δεκέμβρη του 1944. Τα χρόνια πέρασαν, κτίριο στέγασε κεντρικές υπηρεσίες της ΔΕΗ, η Αθήνα συνέχισε να “άλλαζει προσωπείο” και έτσι το κτίριο και η Στοά Κοραή πέρασε άγνωστο με ποιο τρόπο στον Όμιλο Χαραγκιώνη, που την ανακαίνισε και την εκμεταλλεύεται με ένα πλήθος καφετεριών που ένας καφές στοιχίζει από 6 ευρώ και πάνω και φαγάδικων για τους νεογιάπηδες και τους “επιχειρηματίες”. Μια τέτοια επένδυση στη καρδιά της Αθήνας χρειάζεται και την ανάλογη επιστασία για να διατηρήσει τον καθωσπρεπισμό της… και να αξίζει τα λεφτά της.

Έτσι τα τσιράκια του ομίλου Χαραγκιώνη, πιστά στο πνεύμα των κρατηρίων μεταγωγών της Κομμαντατούρ, ξεκίνησαν αρχικά με απειλητικές επιστολές προς όσους μαγαζάτορες έβαζαν νερό στα αδέσποτα, πέρασαν στις φραστικές απειλές στους ανθρώπους που ταΐζουν και προσέχουν τα ζώα της στοάς, και γρήγορα πέρασαν στα έργα… Πέντε ήταν τα σκυλιά που λιάζονταν στη Κοραή, η Λίζα, ο Σωτήρης, ο Βίκτωρας, η Κανέλα, ο Μήτσος.

Τα τρία πρώτα δηλητηριάστηκαν πριν μερικούς μήνες.

Αυτή την βδομάδα ήταν η σειρά της Κανέλας, η οποία είχε 5 χρόνια πείρας στο δρόμο και τη φόλα δεν θα την έτρωγε με μιας, έτσι το τέρας που τη δολοφόνησε, όπως είπαν οι κτηνίατροι που την περιέθαλψαν πριν πεθάνει, είχε βάλει τη μάσκα του ανθρώπου και την τάιζε για μερικές μέρες βάζοντας μικρές δόσεις δηλητηρίου στη τροφή της, και σκοτώνοντας την αργά και βασανιστικά, μέχρι που έφτασε να μη μπορεί να σηκωθεί, μέχρι που γεμίσαν τα πνευμόνια της αίμα και δεν άντεξε, όσο και να προσπάθησαν οι γιατροί.

Στη στοά έμεινε μόνο ο τετράποδος φίλος Μήτσος, μόνος πια… Ο Χαραγκιώνης και τα τσιράκια του καθαρίζουν την “επένδυση”.

Οι φίλοι της Κανέλας όμως δεν έχουν σκοπό να το αφήσουν έτσι…μας έστειλαν το παρακάτω κείμενο, και την Τρίτη στις 7.00 το απόγευμα καλούν σε συγκέντρωση στη Στοά Κοραή.

Δολοφονίες στη στοά Κοραή


Δημοσιεύτηκε από Ε. από συλλογικότητα anarchy press gr