Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Ο σ. Κανελλος ετοιμαζεται για τους δρομους




Θα ηταν ντροπη και απογοητευση να θανατωθει ο Κανελλος επειδη δε πληρουσε τις αισθητικες προυποθεσεις των μπετατζηδων του πνευματος κι εσερνε τα πισω του ποδια εξαιτιας των νευροπαραλυτικων που επεσαν το Νοεμβρη του 2006 και τον τσακισαν επιβαρυνθηκε και λογω ηλικιας. Θα ηταν ντροπη για ολους μας αν θελουμε να λεγομαστε ανθρωποι, αλληλλεγγυοι, σύντροφοι ή ότι άλλο να αφηναμε να συμβει αυτο.

Ο Κανελλος για πανω απο 12 χρονια ειχε αναλαβει με δικη του πρωτοβουλια το χωρο του ΕΜΠ , τη γυρω περιοχη κι εμας στις πορειες του χρωσταμε να του ανταποδωσουμε όλα αυτα που μας εχει προσφερει τοσα χρονια.


Μια κοινωνία που διαθέτει κοινωνικό ιστό οφείλει να βοηθά όποιον μπορεί. Αυτό σε μικρογραφία έγινε στην υπόθεση Κανέλου που οι τεχνοκράτες του ΕΜΠ βιάστηκαν να ξεπαστρέψουν αν και ο Κανέλος φύλαγε το ευαγές και συνόδευε τους φοιτητές του τα βράδια στα λεωφορεία για προστασία πάνω από δεκαετία.

έχουν μαζευτεί πάνω από 500 υπογραφές ζητώντας από το ΕΜΠ αυτά που οφείλει στο σκύλο του και αυτό μερικοί φίλοι μπόρεσαν και το έκαναν για την τιμή όσων των γνώριζαν.



Κανελλος realoaded

19 σχόλια:

Кроткая είπε...

αν εχει όντως τέτοιο πρόβλημα, δεν θα ήταν καλυτερα να τον κρατούσε κάποιος και να φρόντιζε να τον βλέπει κτηνίατρος συχνά;
αν ξαναβρεθει στο ΕΜΠ, μήπως θα κινδύνευε και πάλι από εκείνους (ή παρόμοιους) που τον χτυπησαν ήδη?

μακάρι να πάνε όλα καλα, και μπράβο που τον φροντίζετε, παιδιά πάντως.

foxy vegan είπε...

με το καλό φίλε, με το καλό...

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Μπράβο ρε παιδιά.
Πραγματικά μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,

Το ίδιο ακριβώς που ρώτησε ο Кроткая αναρωτιέμαι κι εγώ και το ίδιο ρώτησα πριν από λίγες ημέρες, χωρίς ωστόσο να λάβω απάντηση.

Σαφώς και σώθηκε από το κυνοκομείο, όπου θα είχε τραγικό τέλος αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί στους δρόμους πάλι.
Αυτό το ζώο έχει συνεχή ανάγκη από φροντίδα, προστασία και ασφάλεια. Πώς θα επιβιώσει σε αντίξοες καιρικές συνθήκες (κρύο, ζέστη), έχοντας ανάγκη από κτηνιατρική φροντίδα, ίσως φάρμακα, τροφή και νερό; Πώς θα το βρίσκει όλα αυτά όντας στο δρόμο και με τέτοιο σοβαρό πρόβλημα να τον βαραίνει;

Η φωτογραφία με την ειδική συσκευή, με χαροποιεί αλλά και με θλίβει ταυτόχρονα γιατί είναι εμφανές ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημά του αλλά είναι, επίσης, εμφανές ότι αυτός ο σκύλος δεν πρέπει να ξαναβγεί στο δρόμο. Πρέπει να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του ήσυχος και εξασφαλισμένος.

Σκεφτείτε το πριν να τον βγάλετε πάλι στο δρόμο.

Νατάσα Ιωσηφίδου

red/black είπε...

Παιδια οταν λεγεται η λεξη δρομος δεν σημαινει οτι θα ξανακανει τη ζωη που εκανε σαν αδεσποτος αλλα παντα αγαπητος...Ο Κανελος ειναι σε καλά χερια και εκει θα παραμείνει με τη βοηθεια όλων όσων τον εχουνε στηριξει τοσο καιρό. Σαφως και ηρθε η ωρα να ξεκουραστει....Απλα η χρηση δρομος ειναι για το ενδεχομενο συμμετοχης του παλι σε πορειες ....

kerwyn 7 είπε...

Bravo kai pali paidia gia tin frontida pou exete dixi ston sintrofo Kanelo alla eimai kai ego tis apopsis na min mini pali monos tou xoris mia sinexei frontida giati pistevo oti tha ksana kindinepsi apo tous kalolothelites pou tou kakane kako!Kales voltes na exeis pantos o Kanelos mas

Ανώνυμος είπε...

Τρόπος του λέγειν είναι το "ετοιμάζεται για τους δρόμους".
Με τη παρέα του λέμε καμμιά φορά για να κάνει αυτό που ξέρει και του αρέσει, δηλαδή να πηγαίνει στις πορείες με τα παιδιά που διεκδικούν δικαιώματα και όχι για να μείνει εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι σας αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο .
Θα συμφωνήσω με τη Νατάσσα, καλό θα ήταν ο Κανέλος να είναι προστατευμένος.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην πράξη σε μια πορεία.
Θα ήταν κρίμα να χτυπηθεί ή να χαθεί σε συμπλοκή που ίσως λάβει μέρος.
Το πνεύμα του σίγουρα το θέλει αλλά πρακτικά νιώθω ότι θα του είναι δύσκολο.
Φυσικά το βρίσκω τρομερά εγωιστικό να εκφράζω γνώμη από τη στιγμή που δεν σήκωσα καθόλου από το μεγάλο βάρος της περίθαλψης του.
Ελπίζω να συνεχίσω να μαθαίνω καλά νέα του.
ΒΊΚΥ ΔΟΥΛΗ

ΚΑΝΕΛΟΣ είπε...

Δεν αφηνετε τις αμπελοφιλοσοφιες λεω εγω. Οποιος κατάλαβε , κατάλαβε τι εννοει ο τιτλος. Οσοι ενδιαφερονται και ασχολουνται με το Κανελλο, ξερουν και πως να το προστατεψουν.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όσους αφιέρωσαν χρόνο, χρήμα και Αγάπη για την περίθαλψη του Κανέλλου, αλλά συνιστώ λίγο ''κράτει''.

Το νομικό θέμα της ιδιοκτησίας και άρα των υποχρεώσεων που απορρέουν (του ΕΜΠ εν προκειμένω) πρέπει να μένει στην επιφάνεια και να απαιτείται λύση (ίσως ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί να επιληφθεί - εσείς στην Αθήνα, αν μπορείτε ψάξτε το). Αλλά οι σάλτσες που αφορούν στις πορείες και το ρόλο του στη σχολή ας κοπούν. Ούτε πνεύμα αντιστασιακό έχει (ένα απλό ζώο είναι και όταν έβλεπε κόσμο ακολουθούσε) ούτε εκπαιδεύτηκε για φύλαξη κτηρίων ή φοιτητών (τα μόνα ξένα στοιχεία που απέκρουε, τότε που μπορούσε, ήταν άλλοι αρσενικοί σκύλοι).

Το χειρότερο είναι να βγει η φήμη ότι ο Κανέλλος μετατράπηκε σε προϊόν προς εκμετάλλευσιν!!!

Ανώνυμος είπε...

και πως θα βγει τετοια φημη, ότι ο Κανελλος μετατραπηκε σε προιον προς εκμετελευση. Ζητησε κανεις τιποτα απο ολους ασχολουνται απο κανεναν;;;;;; Η υποχρεωση αφορα το ΕΜΠ!!! Αλλα ποιος ασχολειται τωρα με απανθρωπους;;;;

blackblock είπε...

Κυριε Σκορδα,οσοι φροντιζουν τον Κανελο,δεν ζητησαν κανενος ειδους "ελεημοσυνη" ουτε περιφερουν τον Κανελο σαν ενα ειδους ζωντανου τροπαιου!
Το αν το ζωντανο αυτο ηταν και ειναι αγωνιστης και οχι απλα ενα σκυλι του δρομου,αφηστε να το ξερουμε καλυτερα απο εσας.
Οσο για το συνηγορο του πολιτη δεν θα το προτειναμε,μιας και οι διαδικασιες ειναι εξαιρετικα χρονοβορες.
Ο σ.Κανελος σας χαιρετα και σας διαβεβαιωνει πως ξερει πολυ καλυτερα απ'ολους μας το τι ειναι και τι δεν ειναι καλο για τον εαυτο του.

Ανώνυμος είπε...

Το να παει κανείς στο Συνήγορο του πόλίτη πάει να πει ότι δεν προχωράει σε νομικές ενέργειες αλλά απλά αναμένει.
Για αυτό τον λόγο το καλύτερο είναι να πέσουν μηνυσούλες για τους υπανθρώπους του ΕΜΠ και των τσιρακιών τους που φωνάξαν το μπόγια.
Το τι κάνει ο Κανέλος και πόσο επαναστάτης είναι ή δεν είναι, δικός του λογαριασμός.
Το αν συνόδευε τους φοιτητές για πάνω από δεκαετία για προστασία σε πορείες, στάσεις λεωφορείων κλπ είναι γεγονός όπως και ότι κατοικούσε εκεί για τόσα χρόνια περιμένοντας να ξεκλειδωθεί τον Σεπτέμβριο.
Το αν κάποιοι τον έχουν για σύμβολο, δικός τους λογαριασμός.
Αλλά η πρεμούρα περί συνηγόρου πολίτη και ψυχανάλυσης σκύλου και των φίλων του, δείχνει ότι μερικοί τον έχουν για πιο σύμβολο από τους φίλους του και αυτό τους καίει και προσπαθούν και να αποπροσανατολίσουν και να απαξιώσουν.
Μια ενημέρωση είναι για όσους είχαν κάποια σχέση με το Κανέλο, μη κάνεις έτσι κε Σκορδά πες τους.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Σκορδά τι κόλλημα έχεις εσύ με τις σάλτσες και ανησυχείς ώστε να κοπούν; άλλο σάλτσες, άλλο οι σκορδαλιές.
το παιδαγωγικό του ρόλο και όποιο άλλο ρόλο ο Κανέλος τον έπαιξε πολύ καλύτερα από πολλούς εκεί μέσα, που χρηματίζονται για να δίνουν σκύλους και φοιτητές.

Τι φοβάστε τώρα να μη σας φάει την έδρα ή ότι δεν τον φάγατε και χάλασε η σάλτσα που εσείς μαγειρεύατε; δηλαδή να εκδικηθείτε ένα σκυλί για τις απόψεις των συντρόφων του.

x-ray είπε...

και 'γω τα ίδια αναρωτιέμε με την Кроткая και τον 1ο ανώνυμο. Ελπίζω να είναι μεταφορικός ο όρος δρόμο.
Μπράβο παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΑΙΣΘΗΤΟ ΑΛΛΑ ΔΑΚΡΥΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΕΛΛΟ.
ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΜΠ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλο να κάνουν πέρα από αυτό που κάνουν τα παιδιά για το σύντροφο. Και κάτι ακόμα για αυτούς του ΕΜΠ σύμφωνα με τη κέιμενη νομοθεσία τους χώνετε μέσα:
Ο Νόμος 3170/2003, αρθρο 7, στηρίζεται στη φροντίδα και προστασία των αδέσποτων απο τους πολίτες.
- Δεν υπάρχει πιά "μπόγιας". Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να περισυλλέξει ή να μεταφέρει αδέσποτα ζώα απο το μέρος που βρίσκονται σε άλλο μέρος.
- Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κακοποιήσει ή να εκδιώξει αδέσποτο ζώο επειδή ενοχλείται ή φοβάται χωρίς προφανή αιτία. Πολύ περισσότερο, κανένας δεν έχει δικαίωμα να θανατώσει αδέσποτο με οποιοδήποτε τρόπο! Ο Νόμος 1197/81 ορίζει για τις περιπτώσεις αυτές αυστηρές ποινές φυλάκισης και χρηματικής αποζημίωσης.

.sminefa.. είπε...

Παιδιά καταλαβαίνω την αγωνία σας. πάντως υπάρχουν κι άλλά ζωάκια που μπορεί να χρειάζονται βοήθεια.Εντάξει μπορεί να μην έχουν γνωρίσει τη συντροφικότητα του δρόμου όπως ο κανέλλος(με την πολιτική προέκταση της έννοιας) αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι κατανοητό το σχόλιο σου, που ξέρεις τι κανουν τα παιδιά για τα άλλα ζωάκια ή για άλλα θέματα; Από οτι φαινεται και το θέμα των αδέσποτων τους απασχολεί. Αλλά ο καθένας κάνει οτι μπορεί όπου μπορεί, δεν υπάρχει μέτρο ουτε για να μετρησει κάποιος τη φιλοζωία, ουτε την ευαισθησία, ουτε την επαναστατικότητα...