Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Λογοκρισια, εξουσιαστικές σχέσεις και δομές στο athens.indymedia

Tο indymedia ειναι απλα ένα μέσο εναλλακτικής και (συν)διαλεγόμενης πληροφόρησης, υπάρχει στα πλαισια του φιλελευθερισμού και μέσα στις "ελευθερίες" που παραχωρεί.
Σημάδια παραπληροφόρηρησης, κακής διαχείρησης και λογοκρισίας απο την ομάδα που το λειτουργεί εξουσιαστικά και με σχέσεις και δομές εξουσιαστικές είναι δεδομένα.

Έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια όσον αφορά τη λογοκρισία και πολλές φορές επιχαίρει και καλύπτει φασιστικές και τραμπούκικες συμπεριφορές, το κόψιμο ειδήσεων, αναλύσεων και σχολίων καταφέρνει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το σύνολο του αναρχικού χώρου συμπαρατάσσεται με τραμπούκους, συμμορίες, ή με ενέργειες, που καμιά σχέση δεν έχουν με την κοινωνική απελευθέρωση.

Δεν είναι δυνατόν να επεκταθούμε σε αυτο το κείμενο σε όλα, χαρακτηριστικό όμως είναι ότι πολλές φορές αστικά μμε, έχουν χρησιμοποιήσει τη "διαμορφωμένη" αποψη η οποία έχει προκύψει από τη λογοκρισία και τη παραπληροφόρηση, με σκοπό να στηρίξουν την εσκεμμένα και με πρόθεση διαχέουσα εικόνα απο τη πλευρά του κράτους, ότι οι αναρχικοί και το κοινό ποινικο έγκλημα είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Μεταξύ άλλων έκρυψε και η εξαφάνισε ειδήσεις και πληροφόρηση σχετικά με την εξαγωγή αδέσποτων για πειράματα, γούνες, κολλαγόνο και ζωοτροφές...

Η διαχειριστική ομάδα του μέσου, έφτασε το σημείο να κρύψει είδηση, αλλά και πληροφόρηση που από το 2004 μέχρι πρόσφατα ήταν στα φανερά...για τα πειράματα και τις εξαγωγές αδέσποτων
.

Συνέχισε δε και με τις εκκλήσεις για υπογραφές και διαμαρτυρία...


Αντίθετα και στα πλαίσια της "διαμόρφωσης" της "εικόνας" που επιβάλλει η ΔΟ του μέσου, παραμένουν από τις 23/7/2009 μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες 30/7/2009 συκοφαντικά, υβριστικά και λασπολογικά κείμενα ενάντια σε αναρχικούς και σε αναρχικές ομάδες.
Πραγματικά λυπόμαστε που έστω και για πολύ μικρό διάστημα στηρίξαμε το εγχείρημα και τη ΔΟ.
Το σχετικό λινκ:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1059915

Περισσότερα εδωskiloloiKρύφτηκε απο το athens, σε λίγη ώρα, χωρίς να απαντηθεί αν είναι μέσα στη ΠΔ να αλλοιώνεις το αρχείο, κρύβοντας κι εξαφανίζοντας δημοσιεύσεις που ήταν φανερές εδω και πεντε χρόνια...για γεγονότα που έχουν αναγνωριστει ως αληθινά ακόμα και απο τις αρχες και τα δικαστήρια, ντόπια και ευρωπαικα.

Eμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και τίποτα να φοβηθούμε, απο διάφορους-αδιαφορους και θεσμισμένες ΜΚΟ...

http://adespotoi.blogspot.com/Λογοκρισια, εξουσιαστικές σχέσεις και δομές στο athens.indymedia


1 σχόλιο:

κοπριτης είπε...

ξυπναμε σιγα σιγα...
ευτυχως.

να προσθεσω οτι η τριμελης ομαδα των "παλιων" της ΣΟ, κατορθωσαν να εχουν στην ιδιοκτησια τους πλεον το καποτε κινηματικο μεσο, χρησιμοποιώντας βια εντος συνελευσεων και ηλεκτρονικες διαγραφες.

στο σημερινο αθενς δοξαζεται η χουλιγκανικη βια, η λογοκρισια και η κουραδομαγκια. αποψεις που δε συμφωνουν με τους "αρχηγους και την παρεα τους, διαγραφονται αμεσα.

αυτα ειναι τα μαθηματα "αντιπληροφορησης" που παραδιδει το αθενς.ιντυ στη γενια του δεκεμβρη.

δεν ειναι καθολου αστεια η φαση...