Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ο αναρχικός αγώνας και ο αυτοσεβασμός δεν κοστολογούνται με το ποσόν των 70.000 ευρώ. Είναι ανεκτίμητα!

Ο αναρχικός αγώνας και ο αυτοσεβασμός δεν κοστολογούνται με το ποσόν των 70.000 ευρώ. Είναι ανεκτίμητα!

Το μεσοπρόθεσμο πέρασε βουτηγμένο στο αίμα εκατοντάδων διαδηλωτών, θαμμένο πριν «γεννηθεί» κάτω από τόνους πέτρας και μαρμάρου κατά τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του κράτους.

Περισσότεροι από 35 τόνοι κομμάτια μάρμαρου και άλλων υλικών, εκατοντάδες τραυματίες, πολλές εκατοντάδες με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από τα 2860 χημικά που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις καταστολής. Για περισσότερες από 15 ώρες, από τις 9 το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουνίου μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, οι διαδηλωτές παρέμειναν πεισματικά στους δρόμους συγκρουόμενοι με τις δυνάμεις του κράτους.

Αυτοί που χωρίς «μαζικότητα», χωρίς οργάνωση αλλά με πάθος και πολλές φορές με αυταπάρνηση δικαίωσαν την ονομασία τους. Έλαμπαν σαν κοσμήματα, μέσα στους καπνούς και τις φωτιές.

Πράγματι, η 29 Ιουνίου 2011 είναι μια ξεχωριστή μέρα.

Είναι η μέρα που θα μπορούσε να ορίσει την απαρχή ενός ακόμη κύκλου απελευθερωτικών διεργασιών μέσα στον κοινωνικό χώρο. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία η μανία του κράτους που αμόλησε ασύδοτα τα κτήνη του. Που κτυπούσαν, σακάτευαν, έκαναν συλλήψεις «στο σωρό» για να καταστείλουν και να τρομοκρατήσουν.

Δεκάδες οι προσαγωγές και δεκαεπτά συλλήψεις έγιναν αυτή τη μέρα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκε και ο αναρχικός σύντροφός μας Μανώλης Λιόλιος. Συνελήφθη από τις συμμορίες της ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ στην οδό Σταδίου την ίδια στιγμή που αναγγελλόταν η ψήφιση. Δέχτηκε άγρια κτυπήματα στο κεφάλι και σ’ όλο του το σώμα, αλλά παρά τη σοβαρότητα του τραύματος στο κεφάλι κρατήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Εδώ είναι που αισθανόμαστε την ανάγκη να στείλουμε τους αναρχικούς και αδελφικούς χαιρετισμούς μας σ’ όλους όσους στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό των συλληφθέντων και αγωνιζόμενων της 48ωρης απεργίας, σ’ όλους τους γνωστούς και άγνωστους που έκφρασαν και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και προς το σύντροφό μας.

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου ο σ. Μανώλης Λιόλιος οδηγήθηκε στην 21η τακτική ανακρίτρια Αθανασία Βασιλάκη μαζί με τους εναπομείναντες τέσσερις συλληφθέντες της 29ης Ιουνίου (οι υπόλοιποι είχαν προσαχθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου), κατηγορούμενος, εκτός των άλλων, για επίθεση κατά αστυνομικών με βόμβες μολότωφ.

Ακολούθως, η ανακρίτρια μαζί με την εισαγγελέα Αθηνά Θεοδωροπούλου επέβαλαν περιοριστικούς όρους στους συλληφθέντες, επιφυλάσσοντας μια ιδιαίτερη μεταχείριση στον σ. Μανώλη Λιόλιο. Εκτός από την αναγκαστική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα κάθε 1η και 16 του μηνός και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, του επέβαλε και χρηματική εγγύηση 70.000 (εβδομήντα χιλιάδων ευρώ).

Εννοείται πως γίνεται αντιληπτή η σκοπιμότητα της επιβολής αυτού του ποσού. Η εξουσία προσπαθεί να έχει ένα άλλοθι προκειμένου να πετύχει μια προφυλάκιση.

Η επιβολή ενός τέτοιου ποσού σε διαδηλωτή είναι πρωτοφανής.

Εάν το κράτος κ’ οι εξουσιαστές κοστολογούν με ένα τέτοιο ποσό έναν αναρχικό αγωνιστή, εμείς τους πληροφορούμε πως οι αναρχικοί όπως και κάθε άνθρωπος είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΙ.

Δεν θα αποδεχθούμε την καταβολή ενός τέτοιου ποσού και γιατί είναι αδύνατο να το βρούμε, αλλά και επειδή θα είναι σαν να συνομολογούμε στα όσα μας καταμαρτυρεί το κράτος και να αφήνουμε ανοικτό το πεδίο στους υπαλλήλους του να επιβάλλουν τέτοιου είδους όρους.

Θα ζητήσουμε, επίσης, παράταση της προθεσμίας καταβολής που λήγει την 11η Ιουλίου.

Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουμε αυταπάτες και δεν πρόκειται να επιζητήσουμε την επιείκεια των κρατιστών.

Θεωρούμε την αναρχική και την κοινωνική αλληλεγγύη ως τα πλέον δυναμικά και ουσιαστικά μέσα.

KΑΘΕ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ,

ΚΑΘΕ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ,

ΚΑΘΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Συσπείρωση Αναρχικών

Για όσους συντρόφους, συντρόφισσες, άτομα ή συλλογικότητες επιθυμούν να συνεισφέρουν κάποιο ποσό για την εγγύηση υπάρχει ο λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας:

116/611–838–03

IBAN: GR77 0110 1160 0000 1166 1183 803

Για επικοινωνία υπάρχει το κινητό 69 73 799 207 και το email anarchy@vip.gr

Τα γραφεία της Αναρχικής Αρχειοθήκης Αθήνας, Σαριπόλου 8, είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 5-7μμ και την Τρίτη μετά τις 7μμ.

anarchy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: